Vereniging

MOET u beslist lid zijn van een aquariumvereniging?

Welnee…
als u het allemaal alleen wilt doen, ook fouten maken (die vaak geld kosten) en zelf wilt uitzoeken waarom het fout ging,
als u niet met anderen over uw hobby wilt praten,
als u geen behoefte heeft aan goede raad,
als u een aquarium wel mooi vindt, zolang het maar bij een ander staat,

NEE, dan heeft u geen hulp van mede-aquariumliefhebbers nodig!

MAAR…

als u met een aquarium wilt beginnen en er eerst iets meer van wilt weten (wat heel verstandig is!),
als u van de ervaringen van anderen wilt profiteren en zo voorkomen dat u dezelfde fout maakt,
als u met anderen over uw liefhebberij wilt praten en tevens uw eigen ervaringen dienstbaar wilt maken,
als u bovendien maandelijks gratis een prachtig aquarium-tijdschrift wilt ontvangen,

JA…
dan MOET u wèl lid worden van een aquariumvereniging!

Maak dan nu eens kennis met Barbus Ticto!
Aquariumvereniging Barbus Ticto is opgericht op 6 oktober 1954 en wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua Terra, de NBAT.
Barbus Ticto verzorgd voor haar leden tal van bijeenkomsten en informatie-avonden. Iedere derde maandag van de maand vindt er een zogenaamde informatie- en contactavond plaats in “Gebouw Stad & Natuur” in Almere, de vaste locatie van Barbus Ticto.

Voor deze avonden is er vaak een deskundige uitgenodigd die een lezing of demonstratie verzorgt, meestal ondersteund door een prachtige Powerpoint-presentatie. Natuurlijk heeft iedereen dan gelegenheid om vragen te stellen.
Daarbij is ons standpunt: domme vragen bestaan niet; wel vragen van beginnende liefhebbers die nog maar weinig of niets weten. En juist ook voor hen is onze vereniging opgericht!
Naast het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en gedachten is er tijdens deze avonden bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om planten en vissen over te nemen van andere leden.

290134Daarnaast worden er grote en kleine excursies georganiseerd, zowel in binnen- als buitenland.
Op deze pagina ziet u bijvoorbeeld een 360 graden aquariumruimte in het Löbbecke museum in Dusseldorf, Duitsland.
Enige tijd geleden bezochten wij dit museum en voor de liefhebbers was er ook een interessante rondleiding achter de schermen van deze imposante aquaria 290193 De daar opgestelde aquaria waren achter
de schermen zo mogelijk nog indrukwekkender dan ervoor.
Een deskundige verzorger leidde ons in kleine groepjes geruime tijd rond achter de aquaria en in de kelders van het museum, waar o.a. de immense filtersystemen bekeken konden worden. Alles was natuurlijk voorzien van het deskundige commentaar van onze gids.

Naast deze activiteiten worden er ook huisbezoeken en zogenaamde gastheer- of gastvrouw-avonden georganiseerd waarbij het vooral gaat om de gezelligheid en het bevorderen van het onderling contact tussen de leden.

Ook is er ieder jaar de gelegenheid om deel te nemen aan de verenigings- keuring conform het reglement van de NBAT. Dat klinkt als een wedstrijd maar dat is het eigenlijk niet echt. Natuurlijk is er uiteindelijk een winnaar maar iedereen die van deze leerzame ervaring iets oppikt heeft ook zeer zeker gewonnen! Het deskundige commentaar van de bondskeurmeesters van de NBAT kan u de informatie geven om ervoor te zorgen dat u uw vissen beter kunt verzorgen en dat uw aquarium er nog mooier bij kan staan!
Ieder lid van Barbus Ticto ontvangt tevens een lidmaatschaps-pas van de NBAT.
Met deze lidmaatschaps-pas kunnen de leden profiteren van aantrekkelijke kortingen bij verschillende aquariumspeciaalzaken.

Ieder lid kan ook Het Aquarium, het full-color magazine van de NBAT ontvangen.

En niet te vergeten: Deskundige, ervaren aquariumhouders binnen onze vereniging staan klaar om de leden met raad en daad te assisteren.

 

Zo ziet u maar, lid zijn van Barbus Ticto heeft vele voordelen!