21 januari – Contactavond

De eerste contactavond van 2019 is ingeruimd voor de heer Willem Postma die een presentatie zal verzorgen getiteld:

Vissen hoe bestaat het!

Endlergup

Dit is wat de heer Postma zelf over de presentatie zegt:

“Bij het lezen over de bewoners van ons aquarium wordt ik regelmatig met verwondering en verbijstering geconfronteerd. Het blijkt dat onze dieren over eigenschappen vormen en kleuren beschikken om te kunnen overleven. De strijd om te bestaan is iedere dag voor hun aanwezig. Wij mogen genieten van alle pracht en schoonheid die zij bezitten in ons aquarium. Toch schijnt het allemaal niet genoeg te zijn, alle kleuren alle pracht en vormen ten spijt.”

“In Zuid-Oost-Azië zijn gewetenloze kwekers bezig te experimenteren met het gebruik van chemische middelen om onze vissen anders te kleuren.  Willen we eigenlijk dat wel? Ik denk dat bij het zien van de beelden u dit echt niet wenst.”

Deze lezing is zeker niet alleen kommer en kwel, integendeel! Prachtig foto materiaal laat u visuele effecten zien die verbazingwekkend zijn. Gecombineerd met video beelden hoopt de heer Postma u een aangename avond te bezorgen waarbij het laatste deel hopelijk aanleiding zal zijn tot een discussie.

Er wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij de invoering van de NBAT keuringen in categorie A4. Dat betreft dan speciaal-aquaria met kleur- of kweekvormen van dieren. De mening van de heer Postma is daarbij niet bepalend. Het is eerder de mening en eigen verantwoordelijkheid van de individuele aquariumliefhebber die van belang is.

Genoeg om van gedachten te wisselen deze avond. U bent weer van harte welkom op onze vaste locatie.

Graag tot maandag 21 januari. De deur gaat open rond 19.45 uur.